Gym

Vi hoppar fram till våren 2015. Ett år tidigare halkade jag och stötte i marken så vänster axel fick sig en körare. Gick hos sjukgymnast men det gjorde ont, ville inte släppa, kändes hopplöst. Men nu går jag på gym och ”tar i” för att motverka det hopplösa åldrandet. Prövade först tre ggr på Wellness (gratiserbjudande) och sedan två ggr på Friskis. Det känns nödvändigt om inte kroppen ska säcka ihop fullständigt. Och fullständigt i onödan!

Köpte därefter ett 10-kort på Friskis – det känns bättre att bidra till en ideell organisation än att göda en kapitalist – och nu är jag inne på ett obegränsat Sommarkort; hur många ggr som helst fram till den 18 aug. Det kostade 975:- för 14 veckor. !0-kortet kostade 950:- plus en hundralapp i medlemsavgift. Nu är det allvar!

Försöket 2012
Äntligen har jag tagit mig samman och börjat på gym. Det ligger i samma huskropp som kontoret. Ryggen var helt förfärlig i sommar, jag måste bara lägga manken till och träna; träna för att motverka åldrandets negativa effekter både på ben- och muskelmassa. Skrämmande tapp om det inte motverkas av fysisk aktivitet. Gick till Elixia för att pröva på en gång; blev varmt välkomnad och introducerad av Christian.

Tereza frågade snabbt om jag ville gå hos henne. Hon drev mig till tidernas träningsverk med mycket charm. Andra gången fler övningar, modest träningsverk. Tereza är glad och positiv, kunnig, skapar förtroende, man vill träffa henne igen. Hon är en stor tillgång för gymmet och hon fick mig faktisk att tro på en fortsättning även utan bindningstid. Tereza är mycket duktig och kommer ursprungligen från södra Brasilien!

Christian skickade t o m ett välkomstvykort när jag på allvar bestämde mig. Till detta kan noteras att personalen verkar ha en mycket hjärtlig stämning sig emellan!

Man trivs på Elixia i Askim!