Åren 2012-2021

2016

2015
Nu är vi en bit in på nådens år och vi gör sedan i höstas en seriös och engagerad satsning på STiL. Hemsidan kommer att bedömas vara mycket professionell och kan knappast vara framtagen av entusiaster utan medel. Samarbetet med Per Hamström är reglerat i ett avtal. Doris och hennes dotter Julie hjälper oss med översättningar till kinesiska och engelska mot att de blir användarutbildade. Mona Farasati har hjälpt oss med översättning till persiska.

2014
Om jag fortfarande är med fyller jag i så fall 70! Låter häpnadsväckande och föder en del tankar. Får jag vara pigg, både i huvudet och fysiskt sett? Kommer cancern krypande någonstans? Vad har skett med vänner och bekanta? Får jag hinna se resultatet av ansträngningarna med SmultronPlace?

Blev bjuden av Bengt-olof och Bosse på middag i anslutning till föreställning på Stadsteatern. Mycket trevligt tillsammans med Bettan, Malin och Gunilla.

2013
Kan väl inte bli något annat än ett mellanår. Men förmodligen händer något som just nu är svårt att föreställa sig. Om jag får önska händer något positivt med mina ansträngningar som ger ekonomisk utdelning. Och lite uppmärksamhet för det ideella och unika med SmultronPlace.

2012
Och så har vi då det innevarande året. Hoppas att så småningom kunna se tillbaka på det här året som det året då SmultronPlace slog rot och tog fart, då jag lyckades skapa ett nätverk av medaktörer som gjorde sajten till en internationell framgång. Men så blev det inte. Idén ligger och gror. Via about.me/kjellericson växer sig idén allt starkare; där finns det närverk jag söker.

Vi firade naturligtvis också 10 års bröllopsdag; men hur?

Eurovision Song Contest
Sverige vann Eurovision Song Contest i Baku med bidraget Euphoria. Loreen tog Europa med häpnad; alla röstande nationer utom Italien gav den svenska bidraget poäng i varierande grad; fler 12-poängare än något bidrag någonsin erhållit. Det är femte gången Sverige vinner; bara Irland har fler vinster.

Loreen verkar inte vara vilket schlagervåp som helst. Hon skapade lite rabalder och rubriker genom att ha en egen uppfattning om mänskliga rättigheter och demokratiska friheter i ett land som Azerbaijan. Hon besökte en feministgrupp och en grupp för politisk frihet. Media i Azerbaijan hävdade att hon blivit uppmanad av Sveriges ambassadör att uttala sig i den ena eller andra riktningen.