Åren 1972-1981

1981
På ett internationellt möte i Océ presenterade min kollega från England ett intressant konsultpaket från DPI. En moderniserad upplaga av Kepner & Tregoe som vi använde på SKF. Året därpå startade jag eget som representant för DPI.

1980
For till Minneapolis i december för att delta i tre kortkurser arrangerade av PDI. Med Susan upplevde jag några av de roligaste dygnen över huvud taget i livet. ”– I want to be with you.” Det kan betyda flera olika saker. Skratt och gråt!

I NY råkade jag befinna mig när John Lennon blev mördad. Träffade också en svensk tandläkare från Västtyskland. Vi åt brunch på Tavern On The Green i Central Park (Gunillas tips), gjorde Manhattan by helicopter och avslutade kvällen med en live show.

Väl hemma översatte jag Adventures in Attitudes på alla lediga stunder. Det blev Rätt Kurs på svenska.

1979

1978
Började på Océ och flyttade ihop med Malin och Bengt Olof i Floda. Vi köpte en rymlig villa, 320 m² på Hedengårdsvägen.

1977
Året började med att Lillemor och jag åkte till Verbier på skidsemster. Jan körde oss ut till Torslanda i min gröna Bubbla. Det var min födelsedag. Han hade bara ett önskemål: att vi inte skulle dela rum!

Kvällen innan ringde det. En tjej som ringde fel men jag fortsatte att prata och det slutade med att jag blev hembjuden; de var några tjejer som egentligen skulle gå ut men klockan hann bli väl mycket och de hade efterrätt kvar. Jag åkte dit och kom hem först kl 04.00. Packade färdigt och sov en timme.

1976
 

Gunilla stryker en skjorta åt mig, för första och enda gången. På Kolonigatan. Det är väl självklart att hon inte ska behöva …

EFTERLYSNING

Dom här tjejerna fotade jag i Högsbo på sommaren 1976; var finns ni nu?

 

 

Vi skilde oss på våren. Sålde huset. Och firade ettårs bröllopsdag på hösten. En minnesvärd middag på Johanna. Efter någon månad i studentlyan i Högsbo fick jag en tvåa på Övre Besvärsgatan och tvärs över gården bodde redan Lillemor.

I mellantiden semestrade vi var sin period på Meta af Byxelkrok. Jag fick en vän för livet; Barbara som då bodde i Stockholm.

1975
Fick jobb på SKF Headquarters; på samma enhet som Malin och Bengt Olof, chef Kjell Johannesson.

Lillemor och jag gifte oss den 15 okt.

1974

1973

Blev ett ytterst händelserikt år. Förändringen började 1972 och fortsatte med oerhörd kraft; flytta ihop, åka till Ceylon, Mallorca, köpa hus, byta bil osv osv …

Fick jobb på Kursverksamheten; sälja språk till storföretagen. Vi fick möjlighet att köpa Kolonigatan 26, en dröm i färg och inredning skapad av en inredningsarkitekt.

 

1972

Pappa fick ont i en häl under Julen. Blev tvungen att söka upp vården så småningom och hamnade på intensiven i  Vänersborg där han dog i februari bara 57 år gammal.

Jag var ju gift sedan 2 år tillbaka. Det var meningen att det skulle hålla livet ut. Ingen av oss hade några skilsmässor i släkten, inga förebilder. Men så kom en tjej i min väg, en känslostorm, som jag inte kunde värja mig för. Hon kom som praktikant till SKF och jag var handledare. I det avseendet var hon bara en i raden, men blev undantaget som förändrade livet. Vi delade rum och SKF bjöd på många timmars samtal som uppenbarade av vi var samma själ i två kroppar. Jag lät mig – faktiskt – motvilligt förföras, så himla rädd för att göra fel. Skulle detta hålla resan ut? Måndagen efter den helgen vi hade bestämt att meddela våra beslut att bryta upp är fortfarande en av de absolut mest spännande upplevelser jag har varit med om. Hade hon gjort det? Orkat, haft modet? Och hade jag kommit mig för? Det senare visste jag ju på måndag morgon men inte om L hade hållit vår överenskommelse!

Det hade hon!