Åren 1962-1971

1971
Flyttade vi förmodligen till Peppargatan i Gårdsten. En fantastisk lägenhet; grovkök, bredare dörrar, 2 balkonger, förråd på svalen. Den var rolig att inreda.

Men redan på sommaren åkte jag på semester med Lena till Norrland. Vi ”gick” till Treriksröset, köpte sedan en ryggsäck på Konsum i Kiruna och gav oss ut på Kungsleden. Där träffade vi Lena och Anders och hennes föräldrar från Stockholm

1970
Klar på Lärarhögskolan en fredag i juni och började på SKF följande måndag.

Första vigseln, efter 11 års förhållande; vi förlovade oss i Paris 1963, i kapellet uppe på Billingen. Gingers klasskamrat hade utbildat sig till präst och stod för välsignelsen. Annars var det bara våra föräldrar om inte Gunnar har tagit bilderna förstås. Undrar ändå om inte Maggan och Peder var med? Bröllopsnatten i Moreens torp. Minns att sängen var full med hundralappar; vi fick rätt många. Ginger sydde själv sin bröllopsdress.

Bröllopsresa till Tärnaby i sällskap med Peder och Maggan, Siv och Janne. Vi gjorde dagsutflykter. Det var lemmelår.

1969
Klar på Universitetet: Pol Mag, Fil Mag och Fil kand.

1968

1967
Mina föräldrar någon gång i mitten av 60-talet. De ser ju nästan lyckliga ut. Annars var det inget som stavades med stora bokstäver. Och för att det inte ska missförstås rådde inte heller  motsatsen.

 

1966
På Eldaregatan i Masthugget flyttade vi ihop. Lägenheten, en etta i ett Landshövd-ingehus som pappa ”köpte” till mig för 6.000. Hyran var 90:-/mån på sommaren 110:- på vintern. Toa inne och centralvärme men bara kallt vatten och gasspis. Och möblerad.

1965
Kom ut som sergeant från P4 och började läsa i Göteborg. Första terminen redovisning och ”proppen” i juridik gick som en dans. Andra terminens statistik gick åt skogen. Läste dubbelt nästa och allt ordnade sig.

Pappa köpte en lägenhet åt mig på Eldaregatan i Masthugget; enrummare i ett av de gamla landshövdingehusen med utsikt över stan, 90:-/mån på sommaren och 110:- på vintern.

1964

Studenten 1964, lumpen 15 månader 1964-65, Regements-mästare i skytte.

 

 

Vi skolkade helt enkelt och tog båten över till Danmark från Varberg.

 

 

 

 

Trots lite skolk så blev det ändå en vit mössa. Eventuella studentförhör har bara skapat vita fläckar i hjärnan. Men ut kom vi såvitt jag vet alla.

 

 

 


1963

Så här långt efteråt är jag förvånad att jag faktiskt satt i någon form av elevråd redan på gymnasiet. Sedan har jag inte varit någon ”föreningsmänniska” förrän 2006 (Humanisterna).

 

 

 

Lussefirandet, gissar att fotot är taget 1963 eftersom det var så avancerat med t ex färgat hår – rött – hos frisör.

 

 

 

 

Vi slog oss ihop om en gamma Mercedez, kostade kanske 600:-. Jag körde i alla fall till Munkedal ett par ggr.

 

 

 

 

Samma sak här; nu 50 år senare och utan anteckningar kan jag inte avgöra om det var på sommaren -62 eller -63 eller rent av efter studenten på sommaren -64? Oavsett så var det en underbar segeltur och våra tjejer gör sig väl på båten (fördomsfullt!!!). Gerd lever inte längre, hon dog tidigt, alldeles för tidigt.

 

 

En fotograf uppenbarligen befriad från humor. Klassen i andra årskursen. Några ansikten försvann på vägen t ex Olof Hartung halkade efter.

 

 

 

 

1962

Då gick jag väl i gymnasiet, första ”ring” på våren. På hösten slog Bertil och jag våra påsar ihop och hyrde en vindskupa på Helenius gata.