Åren 1942-1951

1951

 

 

 

 

 

I de stora krigskullarnas skede var man även i en tätort som Färgelanda tvungen att hyra in en byskola ute i skogen. Tre km med buss varje dag och lunchlåda med termos.

Minns inte vad fröken hette men hon var vacker och bodde i en liten lägenhet en trappa upp.

 

1950

1949

Återigen ingen aning om vilket år men det ser väl ut som om vi är en 5-6 år.  Det är inte många utflykter med grannar och föräldrar jag har anledning att komma ihåg! En på det hela taget tror jag!

 

 

 

1948

1947
Evert träffade jag redan på BB, han var 2 dagar yngre. Sedan råkade vi bli grannar 3 år senare i Färgelanda

Det måste ha varit det här året jag drabbades av plötslig oförmåga att gå; en släng av polio eller barnförlamning som det kallades då. ”Det här året” eftersom jag minns cykelresor till distriktssköterskan i Färgelanda för massage och jag alltid har hört att vi flyttade från Ed 1947.

1946

1945
Enligt en anteckning är jag 20 månader på bilden.

 

 

 

 

 

1944
Tre månader tror jag visst att jag var.

Den 22 januari måste ju ha varit en stor dag i mina föräldrars liv; jag föddes!

 

 

 

1943
Någon gång under april måste jag ha ”kommit till”. Undrar om det var en fin vår detta krigsår? Om pappa var inkallad? Och om det i så fall hände på en ”permis”?

1942
Av naturliga skäl minns jag inget från det här krigsåret heller. Det gick väl fortfarande bra för tyskarna och även i Dalsland måste man ha levat i mer eller mindre skräck. Ransoneringskuponger, Norge alldeles inpå knutarna, Segerstedt var ståndaktig och tyska soldater transporterades genom Sverige.

Har ingen aning om vilket år det här fotot kan vara taget men mitt påbrå ser ganska ung ut.